Word horeca-vrijwilliger bij het BAM! Festival 2018! 


Wil jij zaterdag 26 mei aanstaande biertjes tappen tijdens het leukste evenement van het jaar? Het BAM! Festival is op zoek naar helden voor achter de bar. 

Heb je geen horeca-ervaring? Geen probleem! Alle horecatoppers worden uitgenodigd om op zondag 22 april vanaf 14:00 uur een middag bier-, BAM!- en baruitleg bij te wonen (inclusief aandacht voor de innerlijke mens) door Brand! 

Meld je aan via horeca@bamfestival.nl, je krijgt een mail van ons met de geplande locatie. De minimum leeftijd is 18 jaar en ouder.

BAM! FESTIVAL ZOEKT…JOU?

BAM! Festival Hengelo zoekt een nieuwe theaterprogrammeur. Ben jij (of ken jij) iemand die alles weet over theater of een theaterstudie volgt? Weet jij wat er komt kijken bij het organiseren en plannen van theatervoorstellingen? Ben jij net zo’n fan van het BAM! Festival als de rest van de organisatie en wil je graag helpen bij het organiseren van dit prachtige festival? Meld je dan nu aan!

BAM! Presents Funky Organizers

Een experiment: stop jonge honden in een hok. Met hun instrument. Gooi de sleutel weg en laat het een tijdje sudderen. Wat is dan het resultaat als de deur wordt opengebroken?
Bij Funky Organizers is dat groovende funk, oldschool gemixed met modern! Na hun succesvolle deelname aan Popronde 2015 werden ze één van de meest geboekte acts. In de zomer van 2016 deden ze de #FunkyFranceTour waarmee ze aan de Franse kust op verschillende plekken zes shows speelden. Funky Organizers staan bekend om hun energieke live shows waarmee ze elk groot festival of klein cafe plat kunnen spelen.
In 2017 wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe show die energieker en strakker zal zijn en nog meer los zal gaan. Dus op BAM!: New Music, New show, New Funky Organizers!"

BAM! presents: de BAM! Gallery in de HeArtgallery! 

Twee culturele harten versterken elkaar tijdens deze expositie over tien jaar BAM!, de artiesten die op ons podium hebben gestaan, een stukje geschiedenis over het festival, het Prins Bernhardplantsoen en niet te missen de ‘Gezichten van BAM!’. De jubileumcampagne waar tien personen van het BAM! Festival worden uitgelicht en vertellen waarom juist dit festival zo mooi is. 

Zondag 30 april wordt de BAM! Gallery feestelijk geopend door onder andere André Manuel en Krom&Co, vanaf 16.00 uur in de HeArtgallery in de Drienerstraat. Ben jij erbij?!

De BAM! Gallery wordt mede mogelijk gemaakt door de HeArtgallery en Duotone en is tot 17 mei te bezoeken tijdens de openingstijden van de HeArtgallery.

BAM! Presents Ooostblok!

Acht robuuste kerels, met een nog robuuster repertoire. Van Balkan tot Gipsy, traditioneel tot modern, we kunnen je één ding garanderen: wanneer Ooostblok speelt, is het een grandioos feest! Stuk voor stuk geboren in het verre ooosten van het land, de connectie met deze muziek is er dus altijd al geweest. Dankzij verschillende optredens in onze regio hebben de heren al een aardige cultreputatie op weten te bouwen. Iedereen die ze al eens aan het werk heeft gezien (bijvoorbeeld op Muziek bij de Buren, Tropicalternative of in Metropool) weet dat ze hun missie - de tent afbreken - altijd laten slagen. Effectiever dan een kalasjnikov, machtiger dan een bord Borsjt: in vol oostblok-ornaat krijgt Ooostblok alle voetjes van de vloer. Na zdravje!

BAM! presents Jeangu Macrooy

Fijn, fijn, fijn! Jeangu Macrooy komt naar BAM!. Nu kun je denken: die Jeangu mag toch eigenlijk niet ontbreken? Maar met deze Surinaamse singer-songwriter die in 2015 in onze metaalstad neerstreek ging het ineens zo hard, dat we bang waren dat ‘ie voor BAM! 2017 al te groot zou kunnen zijn. Ga maar na: samenwerking met Perquisite, Pop Secret Prijs, platencontract op zak, Popprijs Overijssel, toen een paar keer in DWDD, 3FM Serious Talent, nominatie voor een Edison, boeking op North Sea Jazz. Maar Jeangu had gelukkig wel tijd en zin om op 20 mei ons festivalterrein aan te doen. Gelukkig maar. Want de man met de mooiste soulstem van Nederland komt je met zijn prachtig persoonlijke liedjes betoveren en inspireren. Soms zijn die liedjes rauw en uitgesproken, meestal gevoelig en intiem. Kun je … nee moet je eigenlijk ... gewoon bij zijn! 

BAM! Presents Golden Caves

Er is een nieuwe lichting bands uit de Nederlandse progressieve rockscene in opkomst. En de Golden Caves uit Rotterdam mag je best als aanvoerders van die stroming zien. De band haalt haar muzikale en theatrale elementen uit verschillende bronnen en stijlen. Dit alles komt samen in een uitgebalanceerde melting pot van progressieve en alternatieve klanken. Golden Caves is geïnspireerd door collega's als Porcupine Tree, Steven Wilson en Perfect Circle.
De vijf-vrouw-en-mansband ontstaat in 2013 op Codarts Popacademy Rotterdam. Na een aantal succesvolle jaren met grote optredens hebben ze onlangs hun eerste complete album Collision gepresenteerd. En ze zullen je op BAM! meenemen in de sound daarvan: sferische en weemoedige maar toch goed in het gehoor liggende, alternative progrock. 

BAM! Presents Jick Munro & The Amazing Laserbeams!

Zeven heren brengen een koffer vol Americana mee uit hun hometown Maastricht. Van bluegrass, country, folk en blues mixen ze een heel eigen geluid, waarbij het publiek niet stil kan blijven staan. Als er een banjo, mandoline, accordeon of kazoo gebruikt mag worden zullen de mannen van Jick Munro het niet laten. In 2015 mochten ze als lokale helden Pinkpop openen en sindsdien had je ze ook al tegen kunnen komen op verschillende Bevrijdingsfestivals, de Zwarte Cross, Noorderslag en de TT in Assen. Dus oefen je yee-haws en smeer je keel voor de handclappin’, feetstompin’, houserockin’ and bootyshakin’ tunes van Jick Munro. 

BAM! Presents Supermoon!

Supermoon is een band uit onze grote buurstad, bestaande uit vijf mannen, die allemaal een totaal eigen muzikale achtergrond hebben. En het zijn oude bekenden van BAM! Een aantal van hen hebben in een andere samenstelling - KrakersIJland - ook op BAM! gestaan. En als Supermoon brachten ze hun dansbare, funky popsongs ook al eerder naar het Plantsoen. Supermoon doet dit met de nodige dosis accenten, sterke harmonieën, volwassen arrangementen en een stevige groove. Iedereen in de band heeft een groot aandeel in het componeren van de songs wat altijd tot een uniek resultaat leidt. Inspiraties van deze band zijn door de verschillende muzikale achtergronden moeilijk te noemen. Voor de oplettende luisteraar zit er hier en daar wat van The Meters, Jon Cleary, Crosby Stills & Nash, Porcupine Tree en Blowbeat in de nummers verwerkt.