BAM! presents André Manuel

Uiteraard komt André Manuel dit jaar ook weer op BAM!. Dat doet 'ie namelijk altijd. Jaar in, jaar uit. Daar zouden we misschien iets mee moeten. André vindt zelf van wel: "In tijden waar seksuele en raciale discriminatie volkomen terecht hoog op de publieke agenda zijn geplaatst kan het natuurlijk niet zijn dat we nog langer een festival houden in een plantsoen dat de naam draagt van een schuinsmarcherende, calculerende, megalomane, hebberige halve nazi als Prins Bernhard. Het lijkt me dan ook niet meer dan eerlijk om het Prins Bernhardplantsoen dit jaar voor altijd en eeuwig een nieuwe naam te geven. Welke naam maakt me niet uit, maar het lijkt me niet meer dan fatsoenlijk om het plantsoen de naam te geven van de artiest die al vanaf de allereerste editie geen aflevering heeft gemist. En geloof me, het gaat niet om mij, maar het BAM!

TOP TSG

TOP TSG. Dat staat voor Talentontwikkelingsplan Twents Songschrijversgilde.
TOP TSG is het coachingstraject voor singer-songwriters uit Twente. 
Het initiatief is geboren uit een samenwerking tussen het Twents Songschrijvers Gilde en Poppodium Atak in Enschede. Uit een grote stapel aanmeldingen heeft het team achter TOP TSG uiteindelijk een selectie van 6 deelnemers gemaakt. Deze 6 deelnemers zijn Iris Snellenburg (18 jaar), Leroy Helledoorn (24 jaar), Merijn Besselink (27 jaar), Oscar Rodenburg (17 jaar), Rosalie Meijer (22 jaar) en Wouter Asveld (26 jaar). 

BAM! Presents Fata Boom

Fata Boom is een samenwerking tussen een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres. Door hun gedeelde liefde voor hiphop belanden ze samen in de studio. Daar spuugt zij de ene track na de andere op band. Een dik half jaar na hun eerste ontmoeting is het tijd om de buitenwereld kennis te laten maken met de trippy elektro hiphop van Fata Boom. Single ‘D.D.D. (Drop Down Deep)’ doet denken aan M.I.A., Die Antwoord en Missy Elliot.

BAM! Presents DraMali

DraMali is een Gronings-Afrikaanse band. Een smeltkroes van culturen die tot uitdrukking komt in hun muziek. De groovende jazz-afrobeat van DraMali kenmerkt zich door de typisch Afrikaanse n'goni, de ontwapenende zang van Dra en de interactie met het publiek. Een smeltkroes van culturen.
De band is geformeerd rond de malinese muzikale alleskunner Dramane Diarra. Dra's repeterende melodielijnen op de kora hebben een trance-achtig effect en leggen de basis voor de muziek: swingend, veelzijdig en aanstekelijk. 

Brand speciaalbieren op BAM!

Ook dit jaar zorgt Brand Bier weer voor allerlei lekkere speciaalbieren! Vorig jaar hadden jullie keuze uit 4 speciaalbieren, dit jaar is de keuze uitgebreid naar 7 speciaalbieren en 1 pilsener! 

Dit jaar zijn ALLE speciaalbieren van de tap en zijn ze te bestellen bij de nieuwe speciaalbier truck! Kom genieten van ons speciaalbieren assortiment! We hebben de volgende parels voor jullie geselecteerd:

Brand Pilsener (5,0%)
De balans van verfijnd hoparoma en de karakteristieke hopbitterheid zorgen voor een krachtige, verfrissende afdronk.

Brand Weizen (5,1%)
Een frisse oase van fruitige en licht kruidige smaken.

BAM! Presents Dj Dwars

Blijven hangen was nog nooit zo leuk! Waar? Bij de Storkstage! Blijven hangen? Ja, tussen de verschillende bedrijven door. Want Dj Dwars is hier om je muziek en stijlen uit alle tijden voor te schotelen. Dj Dwars is een vinyl DJ die uit zijn collectie van meer dan 10.000 platen voor elke gelegenheid platen uitzoekt om de beste sfeer neer te zetten. Dus zit, sta of ga je lekker bij het kleinste, maar fijnste podium op BAM!? Dan is Dj Dwars je compagnon. 

BAM! Presents Funky Organizers

Een experiment: stop jonge honden in een hok. Met hun instrument. Gooi de sleutel weg en laat het een tijdje sudderen. Wat is dan het resultaat als de deur wordt opengebroken?
Bij Funky Organizers is dat groovende funk, oldschool gemixed met modern! Na hun succesvolle deelname aan Popronde 2015 werden ze één van de meest geboekte acts. In de zomer van 2016 deden ze de #FunkyFranceTour waarmee ze aan de Franse kust op verschillende plekken zes shows speelden. Funky Organizers staan bekend om hun energieke live shows waarmee ze elk groot festival of klein cafe plat kunnen spelen.
In 2017 wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe show die energieker en strakker zal zijn en nog meer los zal gaan. Dus op BAM!: New Music, New show, New Funky Organizers!"