Aanmelden vrijwilligers

Aanmelden als vrijwilliger

Op 20 mei 2017 staat de Hengelose binnenstad weer in het teken van BAM! Muziek, kunst, cultuur en vooral gezelligheid tovert het Prins Bernhardplantsoen weer om tot een waar festivalterrein. Jaarlijks krijgt BAM! uit diverse hoeken hulp in de vorm van sponsoren en vrijwilligers. Mede dankzij hen is het mogelijk dit feest tot succes te maken.

Jouw hulp kunnen we daar natuurlijk ook bij gebruiken! Ben je muziekliefhebber? Werk je graag met mensen? Heb je horeca-ervaring? Wil jij gewoon graag een steentje bijdragen aan het leukste festival van Hengelo? Meld je dan nu aan als vrijwilliger via vrijwilligers@bamfestival.nl of vul het contactformulier op de website in. 

Ben je geïnteresseerd en weet je niet precies waar en hoe je kan helpen? Of wil je meer informatie? Ook dat kan natuurlijk. Stuur dan een email naar vrijwilligers@bamfestival.nl.

Posities binnen BAM!
Elk jaar zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het organiseren en het goed laten verlopen van het festival. We zoeken mensen die bezoekers en artiesten een onvergetelijke dag bezorgen. Er zijn allerlei functies waar jouw hulp voor gezocht wordt. Denk aan runner en steward mar ook aan het begeleiden van artiesten en het helpen in de horecagelegenheden van het BAM! festival.

Om een beeld te schetsen van de diverse posities en wat ze inhouden is hieronder een kort overzichtje te zien. Let wel: dit zijn globale beschrijvingen en je ontvangt meer informatie wanneer je het vrijwilligersformulier invult en je aanmeldt.

De vrijwilligersposities

 • Runner:
  Jij bent op het terrein aanwezig en loopt met de vrijwilligerscoördinator mee. Je bent breed inzetbaar en je weet nooit van te voren wat je taak precies wordt. Het kan zijn dat jij zorgt dat de juiste materialen op de juiste plekken staan, dat er genoeg glazen achter de diverse bars staan, dat jij helpt met het vervoeren en verplaatsen van diverse materialen. Kort om: een leuk mysterie wat jij gaat doen, maar zeker genoeg waar jij bij kan helpen!
   
 • Toiletten:
  Jij helpt bij de controle op toiletstempels. Jij zorgt er voor dat iedereen een stempel heeft en wanneer de bezoeker deze niet heeft kunnen ze (tegen betaling) deze bij jou verkrijgen. Je hoeft zelf niet de schoonmaakwerkzaamheden op je te nemen.
   
 • Steward:
  Jij werkt nauw samen met de professionele ingehuurde krachten en helpt hen door samen te controleren op polsbandjes bij de toegangen en entree. Je helpt en bent samen verantwoordelijk voor het controleren of bezoekers zich op verboden terrein bevinden en zorgt er voor dat het festival goed en veilig verloopt. Dit doe je ten alle tijden onder toezicht van de professionals.
   
 • Kassa:
  Jij verkoopt de consumptiebonnen en helpt achter de kassa’s. Je bent verantwoordelijk voor een grote hoeveelheid geld en helpt de bezoekers bij het kopen van de bonnen. Er zal ten alle tijden een beveiliger in de buurt zijn om te zorgen dat alles gladjes en soepel verloopt, daar hoef jij je dus geen zorgen over te maken! Ben jij een persoon met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een rekenwonder? Dan is dit een functie voor jou!
   
 • Backstage:
  Jij bent verantwoordelijk voor de backstage en het helpen van de artiesten die gedurende de dag en avond aanwezig zijn. Daarnaast mag jij artiesten, vrijwilligers en organisatie opvangen en kun je helpen bij het kookteam.
   
 • Artiesteningang:
  Jij bent gastheer/ gastvrouw van een groot aantal artiesten dat gedurende de dag aankomt en vertrekt. Jij helpt hen naar binnen/ buiten en bent in alle waarschijnlijkheid het eerste lid van het festival dat ze zien. (Let wel: er wordt dus verwacht dat je je professioneel opstelt)
   
 • Entree:
  Jij bent de eerste dat de bezoekers zien bij het BAM! festival. Je staat bij de hoofdingang en voorziet de bezoekers van een boekje, flyer of poster. Je telt de binnenkomende bezoekers en helpt de bezoeker bij vragen die ze bij binnenkomst hebben.
   
 • Horeca:
  Jij helpt achter de bar en tapt een biertje voor de bezoekers, je helpt bij het maken van eten voor de bezoekers of zorgt backstage voor de vrijwilligers en artiesten. Kortom: Jij helpt bij alles op het BAM! festival wat maar te maken heeft met natte- en droge horeca.
   
 • Flyeren:
  Jij helpt met de promotie voorafgaand en op de dag van het festival. Samen met organisatie en vrijwilligers ga je de binnenstad in en laat aan iedereen weten dat het mooiste festival van Hengelo weer voor de deur staat


Vrijwilliger worden?
Ben jij ook zo enthousiast over het BAM! festival en wil jij graag helpen? Vul dan dit formulier in! Vul je gegevens in, geef aan op welke positie je wilt helpen, wanneer jij beschikbaar bent en alles wat jij nog meer wilt vertellen over jezelf.

We zien je aanmelding graag tegemoet!


Peter Klinkhamer
Joël Albert de la Bruheze

Vrijwilligerscoördinatoren