Sport

Sport op BAM!
-
Bernhard
Sport

Broncos op BAM!

Veel mensen denken dat American Football een spelletje is waarbij je met een helm op zo hard mogelijk tegen elkaar aan rent. De Enschede Broncos willen je graag laten zien dat dit niet het geval is. Kom dus op BAM! even kijken (en meedoen) bij de Broncos en ervaar dat deze sport draait om tactiek, teamwork en vooral doorzettingsvermogen (een volledige speluitleg vind je hieronder).

Ben je geïnteresseerd geraakt? Op één van de trainingen op maandag en/of woensdag om 19:30 op het Wethouder Horstman Sportpark ben je van harte welkom, om vrijblijvend mee te trainen.

Meer informatie? www.enschede-broncos.nl / www.facebook.com/EnschedeBroncos/ /

bestuur@enschede-broncos.nl.

Speluitleg

Het doel van het spel is het veroveren van terrein om de endzone te bereiken. Als een speler met de bal in de endzone komt behaalt dat team 6 punten voor zijn team. Om de endzone te bereiken moet het aanvallende team de bal verplaatsen door deze te gooien of door er mee te rennen. Iedere keer als de speler met de bal naar de grond wordt gebracht is deze speler getackeld en ligt het spel even stil. In deze korte pauze wordt er een strategie bepaald voor de volgende poging om de bal verder te brengen. Bij het bepalen van die strategie is het heel belangrijk dat elke speler weet wat zijn rol in het spel is en zijn uiterste best doet om deze zo goed mogelijk te vervullen. Een aanvallend team heeft 4 pogingen om de bal minimaal 10 yards verder te brengen. Lukt dit niet, dan wordt de bal overgegeven aan de tegenstanders. Lukt dat wel, krijgen ze nogmaals 4 pogingen. Dit is in het kort waar American Football om gaat.