Popscool

PopScool Op BAM! Festival
-
Storkstage
Pop

Zoals iedereen weet bestaat het BAM! Festival dit jaar 10 jaar, maar wij zijn niet de enige die een jubileumjaar vieren. Ook PopScool Twente bestaat dit jaar 10 jaar. PopScool heeft zich sinds het begin van BAM! ingezet voor het festival en mede dankzij PopScool is het BAM! Festival op de kaart gezet. 

Robert Ritmeester startte in 2008 PopScool Hengelo, een muziekcollectief dat plezier beleven aan het maken van muziek als belangrijkste visie heeft. Tijdens het oprichten van PopScool stak Robert een helpende hand uit naar Matthijs, de bedenker van het BAM! Festival.

“Matthijs Rolleman, destijds een drumleerling van mij, en een aantal vrienden hadden een visie voor een familiefestival. Een festival waar iedereen gratis naar toe kon, een festival waar muziek en cultuur centraal stonden. Ik vond het een erg goed idee en ik ben samen met hen naar vereniging Popbelang gegaan om daar hun plannen te presenteren en aan de vereniging hulp te vragen. Zij konden helpen met het opzetten van het festival, het presenteren van de plannen en het maken van een afspraak bij gemeente. Met de steun van Vereniging Popbelang zijn we naar gemeente Hengelo gegaan die het plan voor een laagdrempelig festival ook een erg goed idee vond. En tadaa… 10 jaar later is het BAM! Festival nog steeds een muziekfestival dat zijn visie niet verloren heeft. Matthijs had de visie, hij had het idee en samen hebben we het gestalte geven. Daarom voelt het voor mij altijd nog een beetje ook als mijn kindje.” Aldus Robert Ritmeester.

Al vanaf de eerste editie helpen Robert Ritmeester en PopScool het BAM! Festival. Tijdens de eerste editie met hand-en-span-diensten, tijdens latere edities door het sponsoren van het festival en het publiek te vermaken door het podium te betreden. Ook dit jaar zal PopScool weer te zien zijn op het podium van het BAM! Festival. Het programma van PopScool ziet er als volgt uit:
De Muziek Carrousel
PopScool bands Fellowship of skik, BAG, Pop Up en Unique
Vocalgroupen Pure en Salute
Jubileumtour PopScool