FILMMAKERS CINEBAM!

RELATING

Genre: Animatie en muziek

Als je de tijd krijgt om in te zoomen op het kleine en vervolgens de ruimte neemt om het grote overzicht te houden, kom je tot de conclusie dat de mensheid helemaal niet zo bijzonder is...

Martin Jan van Dalen
Martin Jan is motion graphic designer en muzikant. Hij maakt designs en animaties voor nationale TV en regionale bedrijven en speelt sinds de jaren 80 uitsluitend in bandjes die eigen muziek schrijven.

WE VIEREN HET TOCH

Genre: Fictie drama

Pas gescheiden vader Erik moet zijn gevoelens erkennen om zijn vakantie – en relatie – met zijn dochter te redden.

Susan Schoonwater
Susan Schoonwater (25) groeide op met een camera in haar hand, met dank aan haar vader. Vanaf jongs af aan maakte ze films met haar zus, maar toch duurde het even voordat ze besefte dat ze hiermee verder wilde. Tijdens haar studie Media en cultuur aan de Universiteit Utrecht ontmoette ze gelijkgestemden en begon ze met het maken van korte fictiefilms. Na het afronden van haar bachelor regisseerde ze haar debuutfilm We vieren het toch, met haar producent Julia Eikelenboom. Inmiddels volgt ze de master Documentaire en Fictie aan de Universiteit van Amsterdam en bereidt ze zich voor op een carrière als dramaturg, waar ze haar inhoudelijke kennis met haar praktische ambities kan verenigen.

ISAC

Genre: Sci/fi Animatie

In een stoffig kantoorpand, onder de schijn van tl-buizen, komen een computer en een rat in een verhitte woordenwisseling terecht. Yassin Salim Filmmaken is voor mij een manier om de ruis in mijn hoofd orde te geven. Door deze orde te scheppen kan ik mijzelf leren begrijpen en zo ook dichter bij anderen komen. Doormiddel van absurde visuals probeer ik lotgenoten rust te geven en buitenstaanders schrik aan te jagen. Momenteel ben ik gefocust op het maken van korte animatiefilms waarbij ik verschillende media mix (met wisselende resultaten). Ik vind inspiratie bij de huidige generatie vrijgevochten filmmakers op het internet; zij die afstand nemen van commercie en de ingebakken verwachtingen van wat film zou moeten zijn. Ik hoop met mijn werk duidelijk te maken dat we allemaal beelden in sequentie kunnen zetten, en dat we die dan ook een film mogen noemen en dat die ook bekeken en gehoord mag worden.

ASUNDER

Genre: Music Video - Drama/thriller/komedie

Een vrouw krijgt te maken met een gecancelde date en besluit wraak te nemen.

Kevin Kessels
Kevin Kessels is een multi-disciplinaire filmmaker. Naast storytelling in film, maakt hij ook muziek onder de alias Memory Vault.

SCIENCE AROUND US

Genre: Korte fictie

Nadat hij erachter komt dat zijn vader in het ziekenhuis is opgenomen en medische behandeling weigert in Indonesië, moet Budi zijn vader overtuigen om de behandeling te ondergaan terwijl hij probeert de restanten van een wild feest in zijn AirBnB-appartement in Nederland op te ruimen. Arif Abdillah
After working as a junior associate lawyer for two years, being part of defendant team in four death penalty cases in Indonesia and finished my Master in Human Rights and Public International Law, I boxed my thick law books, donated my suits and decided to tell story instead.

LAAT HET NIET DE MACHT KRIJGEN

Genre: Psychologische Triller

Een jonge vrouw ervaart vreemde gebeurtenissen in haar huis en is ervan overtuigd dat er sprake is van opzet.

Jarmo Willering
Jarmo Willering is een jonge filmmaker geboren in Almelo, woonachtig in Rotterdam. Door zijn brede interesse in de psychologie van bewegend beeld en een voorliefde voor het surrealisme in de kunsten, zijn deze thema’s veelvuldig terug te vinden in zijn werken.

NEVER HAD IT ANYWAY – Lucas Thijs

Genre: Music video

Wat je niet hebt, kun je ook niet verliezen

GROENTEJONG

Genre: Coming of Age Drama

De 18-jarige Noah werkt mee in de groentekraam van zijn vader, maar de last begint meer en meer op zijn eigen schouders te wegen.

Max Blomaard
Max Blomaard is masterstudent regie fictie aan RITCS School of Arts in Brussel en werd met zijn bachelorfilm Groentejong geselecteerd voor het Oscar kwalificerende Kortfilmfestival Leuven.

LOLA VS ED

Genre: Drag-thriller

Een drag-thriller over Lola, een drag queen die na een avond werken in de taxi stapt bij Ed, een stille taxichauffeur die wordt geconfronteerd met de kleurrijke Lola. De twee eenzame zielen proberen toenadering bij elkaar te zoeken tijdens een taxirit door de Amsterdamse nacht.

Lars Brinkman Lars Brinkman is acteur, schrijver en theatermaker. Hij speelde o.a. in Queer Planet van HNTJong en maakte zijn eigen solovoorstellingen Nader tot U en Männerbund. LOLA VS ED is zijn eerste korte filmproductie, waaraan hij werkte als regisseur, scenarioschrijver en acteur. Hij strijdt voor zachtheid, is allergisch voor haantjesgedrag en probeert op een liefdevolle manier kritisch naar de wereld om hem heen te kijken.

ASSEMBLING MYSELF

Genre: Experimental/documentary

Queer kunstenaars bespreken hun problemen over de heersende gendernormen en hoe je een plek kan vinden waar je buiten deze strenge hokjes kan bestaan. Yumi Maes
Yumi Maes is visueel antropoloog en kunstenaar. Yumi is afgestudeerd aan de Goldsmiths University in Londen en maakt collaboratieve films over de kwetsbare dingen in het leven.

[HET ARCHIEF]

Genre: Experimenteel

Deze film is een verwerking van mijn herseninfarct.

Eloi
Eloi is a filmmaker, director, and editor, and expresses his visions through autonomous as well as commercial projects. His independent films include, ‘Him/Hair’, ‘A Chosen Family Business’ and ‘The Archive’. Translating feelings and thoughts into moving images, he uses film to archive and map out questions that cling to him, the mystery of interpersonal relationships, and his fears. His fascination with documenting and archiving his experiences results in poetic, intimate and circular films that challenge linear storytelling. Being queer and trans, Eloi surrounds himself and works with people from the queer and trans communities, and shares any platform he has or is given with care and sensitivity. He interned for Rauwkost in 2021. From that point on, he has directed and edited several music videos, including for Sophia Habib. He is currently working on the documentary ‘Siblings’.

L’HEURE BLEUE’

Genre: Dans video

Danielle Huyghe -

SOMEBODY THERE

Genre: Drama

Hoe ver moet je terug gaan in de tijd om dichtbij je grote liefde te komen?

Derk van den Berg Derk van den Berg is eigenaar van NoBullshit en Little Giant Stories. Al enige jaren maakte Derk vanuit NOBS af en toe fictie producties die meer vanuit zijn hart kwam. Vaak films voor kinderen of verhalen die jongeren ondersteunden. "Ik merkte dat ik hier echt op ‘aan’ ging en zo ontstond het idee om een aparte fictie afdeling uit NOBS te laten ontstaan. Ik kan hier mijn creatieve geest en betekeniszin volledig aan geven."

WANNEER WATER IN ZOUT VERANDERD

Genre: Short Dance video

Een short video waarin met het fysieke lichaam, door gebruik van beweging een staat van natuurlijke flow bereikt wilt worden. Muk Klein Oonk
Opkomende regisseuse met passie voor interdisciplinaire samenwerkingen.

EEN VRIJE DAG VAN HET ONGELUKKIG ZIJN

Genre: Dans drama

Sanam’s relatie is net beëindigd en ze moet haar spullen pakken. Overal treft ze herinneringen in het huis; herinneringen die haar ooit zo gelukkig maakten. Dat geeft tijdelijk verlichting, maar de herinneringen verliezen snel hun uitwerking. Steeds weer probeert ze die positieve beleving terug te halen, maar het effect wordt geringer en geringer. In deze abstracte korte film vol muziek en dans vertegenwoordigt Sanam iedereen die zich ongelukkig voelt, en zich laat verleiden door externe factoren die het ongelukkig zijn eventjes laten verdwijnen.

Frederike Scheffer
Frederike (1996) heeft een fascinatie voor verschillende disciplines binnen kunst om deze samen te brengen. Het is haar wens om meer met verschillende disciplines samen te werken om mensen te raken en aan het denken te zetten over maatschappelijke onderwerpen. Daarbij vindt ze het ook belangrijk om menselijke emoties bespreekbaar te stellen. Mens zijn is een filosofisch onderwerp waar Frederike graag gebruik van maakt in haar films.

2 FACED

Genre: Music video

2Faced centralises the five stages of grief

Roland Delderfield -

Boutique Hotel

Genre: Dark Comedy/Mysterie

Op een dag, wil je echt genieten van het leven. Relaxen, wijntje, geen hoofdzorgen... De plek bij uitstek is Boutique Hotel The Sisters. De 3 warme zusjes ontvangen je met open armen, en geven de rust in leven terug.

Andrew Vandaele
Andrew is an expert storyteller and visionary director. He is creating his own unique world and absurdism. In his films you often get a feeling of unease, awkwardness. But there is something poetic too that you feel as a viewer.

JOEP IN DE TOMATENSOEP

Genre: Avontuur

Joep krijgt honger en probeert het laatste beetje soep uit de pan te krijgen. Hij verliest zijn evenwicht, valt in de pan en ontdekt een heel nieuw universum.

Robin Tijdeman

Robin Tijdeman (1996) begon al op jonge leeftijd met bewegend beeld te spelen. Studerend aan het Media College in Amsterdam en werkend voor een aantal grote reclame- en productiebedrijven (Talpa, Storyboard, Mediaplus) besloot Robin dat hij dat hij het anders wilde en verder wilde groeien als onafhankelijk maker. Zo ben is hij naar de kunstacademie gegaan, waar hij zich heeft ontwikkeld als multimedia filmmaker en het spelelement op verschillende manieren heb verkend. Inmiddels heeft hij zijn bachelor afgerond met zijn afstudeerfilm ''Joep in de Tomatensoep''. Naast mijn autonome projecten richt Robin Zich op het ondersteunen van culturele projecten in zijn medium, namelijk film.

PIJPDROOM

Genre: Thriller/ B-film

Een verloren jongen zoekt innerlijke rust en vind een mogelijke oplossing.

Kick Hoogewerf

Kick Hoogewerf (1998) heeft het merendeel van zijn leven gewoond net boven Amsterdam in Beverwijk. Waar hij naast zijn opleiding in ICT onderdeel was van het creatief collectief Ozsipark. Dit collectief richtte zich op multidisiplinair uitingen in mode, muziek en videoclips. Tijdens de actieve jaren van dit collectief heeft Kick zijn beeldtaal kunnen ontwikkelen en daarna de keus gemaakt om terug naar school en dit verder te ontwikkelen aan de Willem de Kooning academie. Hier focust hij zich inmiddels op producties met een ruw, ironisch kantje eraan. Hij haalt graag de waarheid uit humor en vind het belangrijk om de film niet te perfect te maken.

VIERKANTE OGEN

Genre: HorrorGenre: Horror

Een jongedame maakt onder dwang onderdeel uit van de rijke fantasie van een verwarde man. Zal het haar lukken te ontsnappen of blijft ze voor altijd zijn entertainment?

Koen Janssens & Laila Fantozzi Koen en Laila hebben allebei een flinke hoeveelheid aan horrorfilms gezien en benutten dit om samen aan de weg te timmeren als nieuwe genre regisseurs. Een co-regisseurschap is geven en nemen, maar ook extra ogen en ideeën!

TOEN IK JE ZAG

Karin Hubers -

HOW TO CARE – Golden Caves

Genre: Music video

Video door: Frederike Scheffer Soms kan het leven zinloos lijken en lijkt er geen uitweg te zijn. Het enige wat je verlangt is dat iemand je bij de hand pakt en je alle stappen laat zien hoe ze moeten worden gevolgd.

Golden Caves are one of the most promising representatives of the new generation of Progressive Rock. Significantly, the band from Holland were nominated in the category ‘Limelight’ (greatest talent) of the prestigious Progressive Music Awards in the UK.

GNOMES

Genre: Horror

Zonder het te beseffen betreedt een hardloopster het habitat van een stam killer kabouters. Gelokt door de magische gloeiende paddenstoelen, beseft ze al snel dat ze beter op haar gebruikelijke route had kunnen blijven.

Ruwan Suresh Haggelman Na zijn afstuderen aan de kunstacademie in Utrecht is Ruwan vooral actief geweest in de industrie als fictie regisseur en scenarioschrijver. Ruwan gebruikt in zijn werk altijd meerdere genres om een verhaal te vertellen. Hij is van mening dat - net als in het leven zelf - alle projecten dit zouden moeten hebben. Het heeft zijn verschrikkingen, komische situaties of romantische momenten. Ruwan heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid naar het verkennen van de donkere kant van de mens. Dit laat een speeltuin van mogelijkheden achter, die door zijn hele oeuvre wordt weerspiegeld, met komische maar donkere korte films zoals BESTE VRIENDEN en MIME en recentelijk: GNOMES.