BAM! presents: Shï

Shï (pop/elektronica) ontstond toen songwriters en vocalisten Lena Westermann (DE/USA) en Luna Morgenstern (DE) samen gingen tijdens hun studie aan de Popacademie Enschede. Toen drummer Kevin Wolf (DE) en gitarist Niko Dolle (DE) zich bij Shï voegden, resulteerde dat in een contrasterende, elektronische maar toch organische sound. Shï vertaalt dagelijkse situaties en fictieve verlangens in een muzikale vloedgolf vol reflectie en uitgestrekte oceaanachtige beats.

BAM! presents: RUV

RUV is een rocktrio dat zich laat inspireren door het gitaargeweld van de 2e helft van de 20e eeuw. Met ontblote tanden jaagt RUV de magere Gary Moore, de sobere Bonham en de levendige Cobain de tijdmachine in, terug naar nu. Als hongerige wolven omringen ze je met huilende gitaren, een grommende bas en knallende drums. Dan pakken ze je bij je lurven met een portie echte moderne bluesrock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs. En nu komt het roedel van RUV naar BAM!

BAM! presents: Clearwater Creedence Revival

Clearwater Creedence Revival (UK) is - zo moge duidelijk zijn - een CCR tribute. Maar wat voor eentje. De Britse bandleden brengen opgeteld met gemak een eeuw aan ervaring op de bühne, en ze speelden samen met de allergrootsten. Met Peter Barton (The Animals) en Geoff Hammond (Denny Laine Band), Graham Pollock en Alan Sagar weet je dat je op kwaliteit kunt rekenen. En op klassiekers. Have You Ever Seen the Rain, Proud Mary, en Susie Q: ze komen allemaal voorbij.

BAM! presents: The King's Rhythm Crew ft. Ruben Hoeke

The King’s Rhythm Crew is een project van Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm om met vrienden en helden uit de bluesscene te spelen. Na legendes Snowy White, Monster Mike Welch en Matt Schofield begeleiden de heren op BAM! gitarist Ruben Hoeke. Hoeke - Beste Blues & Rock Gitarist Benelux ‘14 en Dutch Blues Award ‘15 - heeft Nederblues en rock naar een hoger niveau getild. Vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende rhythm & blues in het verschiet dus!

BAM! presents: Daysormay

Canadese britpop, kan dat eigenlijk? De alt-rock / indie liedjes van Daysormay doen in onze Europese oren een beetje Brits aan. Maar deze groep komt toch echt uit het gigantisch uitgestrekte land van ijshockey en esdoornbladeren. Het geluid van Daysormay is al vergeleken met dat van The Verve of Cage The Elephant. Maar wellicht hoor jij er weer hele andere invloeden in terug. Kom het zelf checken, want dit kon wel eens de ontdekking van 2018 worden.

BAM! presents: Fresku

Fresku breekt met zijn debuutalbum door in 2009 en behoort in één klap tot de top van de Nederlandse hiphop. Een combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt zijn werk. Daarbij durft hij elk thema bij de kop te pakken. Zijn aanpak wordt breed gewaardeerd: een studiosessie bij 101Barz van eind vorig jaar is inmiddels 2,5 miljoen keer bekeken. Kom op BAM! zelf ervaren wie dit fenomeen is.

BAM! presents: Grim Tim

Grim Tim maakt alternatieve rock die je laat swingen. Ze zijn duidelijk geïnspireerd door de vuige blues en hardrock uit de jaren zeventig. En dat doen ze vakkundig. Kennersblog Stoner Hive schreef over de Eindhovenaren: “Hun seventies beïnvloedde bluesrock en zoete groove heeft een snikhete en stomende soulvolle kwaliteit. Een ruige mix van Black Crowes, Jeff Buckley, Led Zeppelin en Triggerfinger”. Na 013 en de Heineken Music Hall nu ook in ons plantsoen.

BAM! presents: Roots Rising

Geen onbekenden voor velen. Al eerder op BAM! en Tropicalternative: Roots Rising is dé reggaesensatie uit het oosten! Deze 11-koppige band maakt een mix van Reggae, Hip Hop, Balkan en Ska.Met driestemmige vocale partijen, rake raps en bombastische blazers vertellen ze het verhaal over “peace, love, unity and having fun!”. Verwacht een energieke show met een goed gevoede mix van Bob Marley, Manu Chao & The Roots. Skank mee met de revolutie die Roots Rising heet!

BAM! presents: Matthew's Southern Comfort

We are stardust, we are golden. Matthew’s Southern Comfort scoorde in 1970 een wereldhit met Joni Mitchells Woodstock. Frontman Iain Matthews - inmiddels 50 jaar bezig - heeft voor zijn ‘nieuwe’ Matthew’s Southern Comfort versterking gekregen van BJ Baartmans, Bart de Win en Eric de Vries. Muziekprofessor Leo Blokhuis over MSC: mooie melodieën, zeer goed gezongen. Amerikaanse westkustinvloeden, Britse folk en popsongs die een band als Crowded House ook kon produceren.

BAM! presents: No Wow

No Wow bestaat uit twee heren - Niko Dolle en Thomas Mestriner- en een zangeres die de prachtige naam Stella Polaris draagt. Zelf classificeren ze zich als lo-fi/trash blues trio. Ze hebben als basis die grote textielstad naast de onze, en wisten daar al een aantal legendarische optredens neer te zetten. Zo herinnert gitaarminnend Enschede zich de gig in Café Rocks nog wel. Hou je van rauwe acts als The Kills en The Black Keys? Dan moet je dit komen zien!