Kunstbende op BAM! Festival 2018

Kunstbende

   - uur
  Lounge
  kunst

Dit jaar slaan Kunstbende, Rabobank en BAM! de handen ineen en wordt de Bernhard Lounge omgetoverd tot een gloednieuw terrein: de Kunstbende Area. In deze area is veel te doen, heel veel! Kunstbende neemt een talentvolle line-up mee met artiesten uit de categorieën; muziek, dans, theater, taal en dj!
 
Maar er is meer!
Kunstbende Boegbeeld ‘Stefano Keizers’ komt langs. Bij deze dwarse theatermaker gaat niets zoals je verwacht! Volg een workshop ‘Bandana vouwen’ bij Studio Maki en show het eindresultaat in de fotobooth, laat een festival Eyepaint zetten of kraak je hersenen in de escaperoom. Wil je zelf het podium op? Kom dan jammen in de Rabokeet of bouw een feestje met Karakazoo! Alle stiltes worden opgevuld door het praatgrage duo Rens en Koen, beter bekend als ‘Lieve Bertha’. 

Come check it out!

kunstbende_programma.jpg

The Interns

 

 

 

 

 

 

 

 

The Interns

The Interns hebben elkaar leren kennen op school en maken al sinds de eerste klas samen muziek! Nu voor het eerst met een nieuwe samenstelling van de band!

La Funk

 

 

 

 

 

 

 

 

La Funk

Dancecrew La Funk uit Almelo is opgericht door de dansschool La SteSa Entertainment. Met hun funky moves veroveren ze de dansvloer!

Jo-Ey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YO-EY

YO-EY is een 16 jarige rapper afkomstig uit Almelo. Ondanks dat Yo-Ey nog maar 16 jaar is heeft hij al meerdere toffe producties op zijn naam staan. Zo heeft hij een EP uitgebracht genaamd ‘Positivitijd’ en treedt hij regelmatig op, zowel solo als met zijn crew Cjep & Calvity. Naast het vuur spuwen produceert Yo-Ey zijn beats helemaal zelf. Bij een show van YO-EY kun je een show vol energie verwachten met dikke beats en dope rijm!

David

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David

David is een singer-songwriter die vleugjes indie en folk combineert tot mooie songs. Zijn favoriete artiest is Ben Howard. David omschrijft wat hij doet als volgt: “wat ik doe is vrij normaal; ik speel gitaar en zing een stukje. Kortom; ik maak muziek!”

Gr3g

 

 

 

 

 

 

 

GR3G

Al van kleins af aan heeft Gregory Gorselink een droom, en dat is groot worden door muziek te maken. Hij begon op zijn 10e met rappen en toen hij 12 was bracht hij zijn eerste track uit genaamd “kom dichterbij” met Jamiro. Hij maakt veel muziek met Larose en samen met haar wil hij jongeren inspireren. Met hun track “Keuzes” won hij de tweede prijs bij Kunstbende Overijssel 2018.

Cyrine

Cyrine

Cyrine Beune is 18 jaar oud en heeft de derde prijs in de categorie Taal gewonnen bij Kunstbende. Ze schrijft altijd en overal notities. Wat en hoe mensen iets zeggen intrigeert haar.

Bleach band

Bleach Band

Bleach Band is een funk/rock coverband uit Almelo. Ze spelen vooral jaren 80 funk/rock maar ook aardig wat moderne nummers van artiesten als Bruno Mars en Red Hot Chili Peppers. Ze houden van feestjes bouwen!

Tiemen

Tiemen

Beginnend filmmaker, overwegend dichter, fanatiek muziekliefhebber en steeds vaker fotograaf; Tiemen is het allemaal. Het leukste vindt hij het om verschillende kunstvormen met elkaar te combineren. In zijn gedichten en verhalen gaat hij op zoek naar de grens tussen de waarheid en het verhaal eromheen, want zijn filosofie is: de waarheid heeft net zo veel te maken met hoe het echt is gebeurd, als met hoe het ervaren werd.

Lieke

Lieke Hammink

Lieke is een zeventienjarige actrice die ervan droomt om bekend te worden. Ze houdt ook van schrijven en foto’s maken. In 2018 deed ze samen met Jet van der Ploeg mee met Kunstbende Overijssel en behaalde ze de derde plaats in de categorie Theater!

Aimee

Aimee

Als Aimée het even niet meer weet, gaat ze schrijven. Dat is waarom sommige gedichten over geluk gaan en andere over een prullenbak.

MicahJulia

 

 

 

 

 

 

 

 

Micah en Julia

Dit Zwolse duo combineert pop, folk, country, blues en jazz. Gitarist, pianist en zanger Micah schreef rond zijn zevende zijn eerste lied. Naast zijn solo-activiteiten vormt hij een duo met zangeres, liedjesschrijfster en violiste Julia. Zij speelt vanaf haar zevende viool en maakt sinds haar twaalfde deel uit van het fameuze Britten Jeugdstrijkorkest. Naast haar liefde voor klassieke muziek ontwikkelt Julia ook steeds meer liefde voor jazz en singersongwriter-muziek. Die liefde deelt ze met Micah en inmiddels werken ze nu ruim een jaar aan een gezamenlijk eigen geschreven repertoire.

Joey Delvaro

Joey Delvaro

Joey Delvaro is een 18-jarige dj en producer. Hij begon op zijn elfde met draaien en op zijn dertiende met het produceren van eigen muziek. Hij draait alle genres, van tropical house tot aan hardstyle! Zijn doel is om de top van de EDM scene te bereiken en om anderen te inspireren en blij te maken met zijn eigen muziek. Zijn slogan: Music speaks when words fail!

Raaf

Raaf

Raaf, echte naam Rafi, is een dj en producer. Hij begon met draaien en wilde vervolgens leren om ook zijn eigen tracks te maken. Zijn droom is om zijn eigen tracks de hele wereld over te laten gaan en hij is druk bezig met die droom bewerkstelligen!

Infinite

Infinite

Eva begon in 2015 met een dj cursus bij het plaatselijke jongerencentrum. Haar interesse in muziek werd gewekt en ze is er vanaf dat moment fanatiek mee bezig gegaan. Met haar sets wil ze een chille sfeer neerzetten waar fijn op gedanst kan worden. Ze won de derde prijs bij Kunstbende Overijssel 2018 en sleepte daarnaast de publieksprijs in de wacht. Sinds 2018 zit ze ook bij New Deventer Collective!

 

Vanderwood

VanderWood

VanderWood’s belangstelling voor muziek begon ruim 3 jaar geleden, toen zijn achterneef op de verjaardag van zijn moeder kwam draaien. Hij kocht daarna zijn eerste draaitafel en was er niet meer bij weg te denken. Uiteindelijk kwam Kunstbende in zicht, waar hij zowel de selectieronde in Hedon als de voorronde van Kunstbende Overijssel won. Muziek is zijn lust en zijn leven. Hij draait het liefst Future House. Zijn streven is om mensen blij te kunnen maken met de muziek die hij maakt, draait en mixt.

boxoy

BOXOY

BOXOY staat nog maar aan de start van zijn carrière, maar heeft al bewezen dat hij gemaakt is voor de dj-scene. Hij heeft een samenwerking met Pyrodox gehad, die veel support kreeg. Hij is de winnaar van de landelijke talentenwedstrijd Kunstbende en draaide in 2017 op Mysteryland en heeft dat zelfde jaar ook zijn eerste buitenlandse optreden gehad op het Kroatische Zrće Beach! BOXOY staat bekend om zijn authentieke persoonlijkheid en zijn energie tijdens zijn performance. Hij spreekt in zijn muziek en het hele totaalplaatje klopt. Met zijn energieke trap beats en future bass laat hij een indruk achter die je niet snel zal vergeten.