Vrijwilliger worden

Het BAM! Festival is een laagdrempelig, gratis te bezoeken festival dat sinds 2008 ieder jaar in het Prins Bernhardplantsoen van Hengelo (OV) gehouden wordt. BAM! is veelzijdiger dan de meeste standaard muziekfestivals. Want naast heel veel muziek is er op BAM! namelijk ook plaats voor cabaret, kunst, cultuur en sport...

Ben jij een muziekliefhebber? Ga jij jaarlijks naar één of meerdere festivals? Of vind je het leuk om met mensen te werken? Meld je dan aan als vrijwilliger! Op zaterdag 28 mei 2022 vindt het mooiste festival van Hengelo plaats! Dan wordt in het Prins Bernhardplantsoen het jaarlijkse BAM! Festival georganiseerd en daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers. Maar ook gedurende de voorbereiding zijn er regelmatig taken die door vrijwilligers opgepakt kunnen worden.

Wil je vrijwilliger worden bij BAM! Vul dan het onderstaande formulier in. Onder aan de pagina staat wat voor posities we allemaal ter beschikking hebben.

Open middels deze link het formulier in een nieuw (volledig) venster.

Schrijf je hieronder ook in voor de BAM! Vrijwilligers Nieuwsbrief


Vrijwilligers Posities

Runner: Als runner weet je nooit van te voren wat je gaat doen en of je überhaupt wel aan het werk komt. Je bent een manusje van alles die ad hoc inzetbaar is. Je bent op het terrein aanwezig en loopt continu met de vrijwilligerscoördinator mee of je bent op een afgesproken plek oproepbaar.

Toiletten: Schone toiletten zijn erg belangrijk voor de uitstraling van het festival. Je controleert de bezoekers op hun toiletstempel en indien ze deze niet hebben kunnen ze tegen betaling met een muntje een stempel van jou ontvangen. Je hoeft geen schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. 

Steward: Om het festival veilig en goed te laten verlopen worden er professionele krachten ingehuurd. Je werkt onder één van deze professionals en bent verantwoordelijk voor de controle van polsbandjes bij de backstage toegang of de controle van bezoekers op verboden waren. Te allen tijden wordt je werk toegezien door de professionals.

Backstage: Bij de backstage ben je verantwoordelijk voor een groot aantal artiesten dat gedurende de hele dag aanwezig is. Tevens ben je verantwoordelijk voor de opvang van overige vrijwilligers en organisatie leden die backstage komen. Ook kun je deel uitmaken van het kookteam. Toegangscontrole / beveiliging

Artiesteningang: Bij de artiesteningang ben je verantwoordelijk voor een groot aantal artiesten dat gedurende de hele dag aankomt en vertrekt. Stel je professioneel op tegenover de artiest die aankomt, daar jij hun gastheer / gastvrouw bent.

Entree: Je staat bij de hoofdentree van het festivalterrein. Je telt bijvoorbeeld de binnenkomende bezoekers. Of je voorziet de geïnteresseerde bezoeker van een programmaboekje, flyer of poster.

Horeca: Lijkt een positie als  barvrijwilliger jou echt helemaal top? Als vrijwilliger sta jij achter een bar en schenk jij wat te drinken in voor de bezoekers. Of je zorgt voor de innerlijke mens backstage voor vrijwilligers en artiesten. Je bent op en top sociaal en je kunt overweg met allerlei soorten mensen.

Flyeren: Voorafgaand aan het festival en op de dag zelf gaan we de binnenstad van Hengelo in om aan iedereen te laten weten dat het mooiste festival van Hengelo plaats vindt in mei in het Prins Bernhard plantsoen. Weet jij hoe je het festival moet verkopen en mensen te enthousiasmeren om naar het festival te gaan.

Op- en afbouw: Een festival zoals BAM! zet je natuurlijk niet even in één vrijdagmiddag op. We beginnen normaal gesproken op de maandag voor het festival. Na afloop ruimen we al veel op, het grootste gedeelte zal op de zondag er na gebeuren. De maandag en dinsdag is het afvoeren van groot materiaal en het afbouwen van de backstage.